Kunst en Kitsch ......?                        Het Taxeren van Inboedels, Kunst en Antiek

 

Houtwyck Taxaties kan u op een breed gebied terzijde staan als het gaat om waardebepaling van uw antiek, kunst of zelfs uw complete inboedel.              

Door onze jarenlange ervaring in de kunst en antiekwereld en door de goede relaties met een uitgebreid netwerk van specialisten, kunnen wij bij vrijwel ieder object een goed onderbouwd en betrouwbaar rapport verzorgen.

Dit kan van groot belang zijn voor het afsluiten van een verzekering, het afwikkelen van een boedelscheiding, de afronding van een erfenis of een vergoeding van schade. Eigenlijk voor iedere situatie waarin voor een goede gang van zaken een deskundige waardebepaling onmisbaar is....                                                                                                                  

      

                                                                                             Zilveren brandewijnkom Friesland 18e eeuw

 

 

Inboedeltaxatie:  In principe wordt gewerkt op basis van een uurtarief, maar wij kunnen vooraf vaak al een indicatie geven van wat het u gaat kosten. Voor kleine inboedels hebben wij een vast tarief, zie "Tarieven"

Bij onverwachte ontwikkelingen gedurende de uitvoering van de opdracht (bijvoorbeeld bij verrassingen in een inboedel waarvoor meer tijd nodig is) wordt tijdig overlegd met de opdrachtgever. Mocht een object bijzonder zijn of wij hebben nog twijfels of het inderdaad om een zeer kostbaar stuk gaat, kunnen wij altijd terug vallen op specialisten gericht op 1 bepaald vakgebied zoals bronswerk, glaswerk, moderne kunst e.d.... Hier zijn ook specialisten bij die meewerken aan het programma Tussen Kunst en Kitsch.

Bij 1 of meerdere losse objecten, bijvoorbeeld 1 of meerdere schilderijen, een aantal sieraden of een kleine collectie munten rekenen we het half uur tarief waarvan het eerste half uur altijd gerekend wordt.   

Wij zullen NOOIT een officiele taxatie via een foto verzorgen omdat wij van mening zijn dat een object grondig bekeken dient te worden om tot een goed oordeel te kunnen komen. Zeker als het om voorwerpen gaat die veel vervalst worden.    

WEL kunnen wij middels een foto een determinatie en waardebepaling geven zodat u weet wat voor voorwerp u heeft en of het interessant genoeg is om het verder te laten onderzoeken..... 

 

Bodemvondsten......Roemerglas 17e eeuw, Keurvorstenkruik Raeren eind 16e eeuw en een buikfles. 

 

 

            

  

                              Porte Montre (Zakhorloge drager)  midden 18e eeuw